netd 8 Takipçi | 14 Takip
Kategorilerim

Aile

Bilim Teknoloji

Anne ve Bebeği

Çocuk

Din ve İslam

Eğitim

Mutlu Günler

Foto

Güzellik

Haberler

Örgü ve Hobi

Moda

Müzik

Sağlık

Doğal Sağlık

Seyahat ve Gezi

Sinema

Tv ve Diziler

Spor ve Futbol

Ünlüler Magazin

Yaşam ve İnsanlar

Yemek ve Beslenme

Zayıflama ve Diyet

Para Kredi ve Bankalar

Hayvanlar ve Doğa

Örgü Şal Modelleri

Bayan Örgüleri

Bebek Battaniyesi

Bebek Ayakkabısı

Diğer İçeriklerim (316)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (8)
magazingazetesi kackarbali newmurla moda-orguler yeni-orgu yelekorguler Free counter and web stats

Tığ İşi Merserize Örgü Bluz Modeli Anlatımlı

2013-03-26 00:24:00

Tığ işi merserize ile örülmüş pratik bir bluz, yapılışı detaylı anlatılıyor,
Kolay gelsin,
Malzemeler:
-250 gr. beyaz  merserize
-1.25 no’lu tığ
Beden:38
Kullanılan örgüler: tığ ile: Zincir, sık iğne, kaydırma, çift birit, punto gambero ( sık iğne gibi olup sağdan sola doğru çalışılır)
Not: Çift birit ve 1.25 no’lu tığ ile çalışılan 10×10 cm.lik bir kare 35 ilmek ve 13 sıraya eşittir.
Yapılışı: Bluz tek parça halinde kolların başlangıcına kadar dairesel şekilde örülür. 354 zincir çekelim (100 cm) ve 1 kaydırma ile daire şeklinde kapatalım. Örgümüze çift birit ile devam edelim ve çift birite sıra başında 4 zincir ile başladığını ve bir kaydırma ile bittiğini unutmayalım. 26 cm. (33 sıra) sonra : *79 ilmek çift birit, 19 ilmek fantezi örgü, 79 ilmek çift birit*;*dan* 2 defa tekrar edelim. Fantezi örgünün başlangıcından 8cm. (10 sıra sonra örgümüzü ikiye ayıralım ve 177 ilmek arka (177 ilmek ön için bırakalım) için ayıralım ve her iki kenara kollar için 58 zincir çekelim.  Zincirin 5. ilmeğinden başlayarak çift birit örelim ve orta ilmekleri fantezi örgü ile devam ettirelim. Kolların başlangıcından 9 cm. (12 sıra) sonra bütün ilmekleri çift birit örelim. 7 cm (9 sıra) fantezi örgünün başlangıcından sonra yaka için , orta 49 ilmeği bırakalım ve iki kenarı ayrı ayrı örelim. İç kenarlardan da 9 defa her sırada 3 ilmek eksiltelim.8 cm. (10 sıra) yaka başlangıcından sonra ipliğimizi koparalım. Şimdi ön için bıraktığımız 177 ilmeği alalım ve arka gibi bitirelim.
Hazırlanışı: Kaydırma yöntemi ile omuzları birleştirelim. Kolların alt kısımlarını dikerek birleştirelim. Kol ağızlarını ve yakanın etrafını 1 sıra sık iğne ve 1 sıra punto gambero bitirelim.

Tığ İşi Merserize Örgü Bluz Modeli Anlatımlı |  görsel 1

721
0
0